Baby Shower е парти, в което се празнува очакването на бъдещото бебе и е американска традиция, която става все по – полулярна и у нас. “Бебешкият душ”, какъвто е буквалният превод, всъщност означава, че бъдещата майка ще бъде „окъпана“ с подаръци за новия член на семейството.

В тази статия ще научите повече за това как се организира бебешкото парти, какво се прави и кога е подходящият момент за това.

Домакин

Домакинът на това парти не трябва да е бъдещата майка. Хубаво е най-близката приятелка на майката да съгласува списъка с гостите и да поеме организацията за събитието. Като стана дума за гостите нека поясним, че те са само жени, което наподобява българската „Погача“.

Време е за парти

Най-подходящия момент за този тип празненство е месец и половина или два преди раждането на бебето. Тогава ще е ясен термина на бебето и пола, което ще улесни избора на подаръци и подготовката.

 

Украса

Традиция за Baby Shower партито е да има тематична украса, която да има два основни цвята, като например: розово и сиво, синьо и кафяво или пък жълто и зелено. Темите могат да бъдат много – от пчелички и мечета до замъци и принцеси. Важен елемент от украсата са балоните и надписи приветстващи появата на бебето.

Подаръци

Купуването на подарък за Baby Shower може да бъде предизвикателство. Ако имате списък с подаръци, от които бъдещата майка има нужда, сте извадили късмет, ако не ще трябва да сте креативни. Идеалният подарък за бебешки душ е торта от памперси, защото е направена от памперси, играчки, одеялца и много неща, които са необходими при отглеждането на новородено бебе. Хубаво е, че може да се изпише името на бебето и така подаръкът ще е още по-специален.

Менюто

Задължителни за празненството са дребните сладки, торта и сладкиши, които са декорирани тематично. Питиета, които са за предпочитане са безалкохолните коктейли.

Игри

Игрите на бебешкото парти са задължителни, като има най-различни идеи за тях. Една от най-популярните игри е опитване на бебешки пюрета с цел познаване на състава им. Всяка гостенка може да запише на листче предполагаемото тегло, ръст, цвят на косата и очите, както и име на бебето. Хубаво е майката да сподели разопаковането на подаръците с гостенките и обмени опит за предстоящото майчинство.

Когато отивате на Baby Shower парти не забравяйте хубавото си настроение, което да предадете на майката, за да се чувства приятно сред любимите си хора.